Gå til hoved-indhold

Globus Plus: pålidelig ledsager på vintercampingture

Helårstelt til autocampere; holder fugt og kulde væk fra køretøjet

Baunatal. Mange autocampereejere glæder sig til vinterferien. For at de rigtigt kan nyde glæderne ved sne og is, tilbyder dwt delteltet Globus Plus som et passende fortelt, der overtager flere vigtige funktioner i forbindelse med vinterens campingture. "Vinterteltet beskytter på den ene side køretøjets indgang mod vind og vejr. Derved holdes fugt og kulde ude", siger Claus Winneknecht, ejer og direktør for dwt-Zelte. "For det andet giver forteltet plads til vintersportsudstyr og andre ting, som man ikke ønsker at fylde autocamperen med." 

Vigtige egenskaber ved Globus Plus er det skråt hældende halvtag uden udhæng, der tillader sneen at glide ned uden forhindringer, og de lodrette vægge, der gør det muligt at udnytte pladsen optimalt. Til tag og vægge benytter dwt højkvalitets-polyesterstof, coatet med plast på begge sider. Materialet er vejrbestandigt, lakeret og fuldt vaskbart og derfor let at vedligeholde. Vinduesfolien absorberer 90 procent af UV-strålingen og beskytter dermed også mod stærk vintersol. 

Jo bedre tætnet teltet er, desto vigtigere er tværventilationen 

Globus Plus har en indgangsdør i hver sidevæg. På den måde kan campisten altid komme ind i teltet fra den side, der vender væk fra vinden. Andre udstyrsdetaljer er de skjulte lynlåse samt kraftige skumgummivulste, som giver en perfekt tætning mellem telt og bil. Vil man være helt på den sikre side, kan man også bestille de vinklede tætningstrykstænger, der fås som tilbehør. Vigtigt: Campister skal være opmærksomme på god ventilation, ellers kan der dannes kondens på teltets tag og vægge. Fordi de anvendte materialer er absolut vandtætte og ikke åndbare. "Dette er vigtigt, fordi der ellers kan komme fugt ind i vævet, som fryser under frosten. Det kan få materialet til at gå i stykker, f.eks. hvis man klapper teltet sammen", forklarer Claus Winneknecht. "Vi råder derfor alle campister til ikke at bruge air-in telte til vintercamping. Hos os er de alle designet som lette rejsetelte, og deres materiale er ikke beregnet til at blive udsat for is og sne." 

Globus Plus fås i tre størrelser, men kun størrelse 1 er egnet som vintertelt på grund af materialets egenskaber. Prisen er 845,00 euro. 

Dwt-rådgivningssiden om vintercamping tilbyder også yderligere værdifulde tips og oplysninger, der gør en ferie i sneen til en unik oplevelse.