Gå til hoved-indhold

Hvilket telt til hvilken slags ferie?

Det er ferieønsket, der er afgørende.Du går sikkert rundt med din helt egen idé i hovedet til den perfekte ferie. Du skal have det helt rigtige telt, så du virkelig kan nyde den bedste tid på året til sidste sekund. Selvfølgelig er de forhold, som dit telt skal kunne klare, lige så forskellige som dine krav. Den bagende sol, det salte havvand, træernes harpiks eller den hårde klippegrund. I mere end 30 år har vi dedikeret os helhjertet til emnet telte. Og derfor ved vi præcis, hvordan vi gør den hårde klippegrund så behagelig som muligt for dig, nemlig med det rigtige teltgulv. Du kan helt sikkert genkende dig selv i en af ​​de beskrevne ferietyper – og så finder vi dit drømmetelt.

 

Endelig lidt væk fra hverdagen og ud på ferieeventyr. Vi vil gøre vores yderste for at sikre, at du kan nyde din ferie i fulde drag. Claus Winneknecht, administrerende direktør dwt

Claus Winneknecht / Geschäftsführer dwt

I skov og på markCampingpladser med mange træer er populære i dag og har mange gæster. I den vilde "jungle" kan man holde eventyrlige ferier, da naturen er lige uden for døren. Og samtidigt giver træerne velkommen skygge. Den eneste ulempe herved er aflejringer som f.eks. harpiks, blomsterstøv, blade og kviste, der ofte danner lag på taget. Her skal man vælge et slidstærkt materiale, der samtidigt er nemt at pleje, og være opmærksom på forteltets forarbejdning. I dette tilfælde bør taget være udelt og ikke have ekstra sømme, hvor snavs kan samle sig. Jo større tagfremspring, desto bedre beskyttes ydersiderne mod tilsmudsning. Det betyder dog, at man har brug for flere stænger til opsætningen. Et bærevæv med PVC-belægning på begge sider til tag og sider giver takket være den glatte overflade ingen angrebsflade for klæbende og ofte hårdnakket harpiks. Et specielt laklag er med til at beskytte belægningen og gøre det modstandsdygtigt over for vejrpåvirkninger. Endvidere bør tagmaterialet være absolut vandtæt. Ved kraftig regn modvirker en høj beskyttelses- og græskant grov tilsmudsning af teltdugen. Kanternes plastbelagte polyester er komplet afvaskeligt og vejrbestandigt. Samtidigt forhindres det, at regnvand kan trænge ind i teltet udefra.

Ved strand og havFerie ved havet er en ægte klassiker, fordi den byder på alt, hvad der er typisk for sommerferie. Sol, strand og selvfølgelig havet. Mange campingpladser opfylder disse ønsker og befinder sig også i umiddelbar nærhed til vandet. Den, der ønsker at campere dér, skal være opmærksom på følgende ved valget af fortelt: Det rigtige overmateriale skal være vandtæt og afvise snavs for at sikre tørhed i teltets indre og forhindre salt- og sandaflejringer på teltets ydre. Taget skal helst have et lille tagfremspring, da det så er mere modstandsdygtigt over for vind og hårde vindstød. Dog skal der findes en tagskinne for at kunne anbringe senere beskyttelse. En udvendig beskyttelses- og græskant leder vandet også væk ved kraftige regnbyger og en dobbelt græskant sørger for tørre forhold inde i teltet, når der anvendes et telttæppe. Alle lynlåse skal kunne dækkes til for at beskytte dem mod snavs og direkte sollys. Uundværlige er vinduer, der er lavet af UV-absorberende folie, da solstrålernes refleksion er tydeligt højere direkte ved havet. Når vinduerne er åbne, anbefales indbyggede moskitonet.

I luftig højdePå tur i bjergene. Her hersker der dog andre betingelser end på det flade land. Tilsvarende gælder andre kriterier ved valget af fortelt. Vind og nedbør er for det meste kraftigere og især kommer begge dele overraskende. Derfor er det vigtigt at være rigtigt forberedt. Teltet må ikke give vind og hårde vindstød angrebsflader. Claus Winneknecht anbefaler derfor en tagform med så lidt tagfremspring som nødvendigt. En yderligere fordel er, at teltdugens og stængernes vægt er lavere og det er hurtigere at tage teltet ned, hvis der er risiko for uvejr.

I de sydlige regionerHer hvor solen (næsten) altid skinner og hvor der er høje temperaturer udsættes forteltets materiale især for ekstreme betingelser. Det skal være slidstærkt, lysægte, vejrbestandigt og også kunne tåle kraftig nedbør. Desuden skal materialet være åndbart for at skabe et behageligt indeklima samt at reducere kondensdannelse. Her kræves mindst to store udluftningsvinduer for at sikre tværventilationen i forteltet. For at kunne anvende forteltet universelt, bør det bestå af mindst fire dele. Herigennem er det variabelt og kan tilpasses de pågældende lokale forhold. På grund af forstykker, der kan rulles ned, kan man endda skabe en verandaeffekt, hvor man kan nyde skygge. For endnu mere skygge kan der monteres et ekstra solsejl foran verandaen.

Til den kolde årstid
I kraft af deres anvendelsesformål adskiller vintertelte sig på mange måder fra andre telte. Sne, smeltevand og blæst betyder langt større belastning for materialer og stænger og har dermed også indflydelse på forteltets størrelse og form. Alle vintertelte fra dwt er deltelte, dvs. de strækker sig ikke over hele køretøjets længde. Det reducerer tagfladen og den mulige snebelastning. Tagene har desuden en stejl hældning fremad (pulttag), så sneen let kan glide af.

Her finder du TIPS til vintercamping.

 


Med produktfilteret kan du finde det rigtige dwt-telt til din ferie med blot et par klik. Du kan filtrere efter anvendelsesformål, teltdybde, stænger og konstruktion.


 

De rigtige spørgsmål, der giver det rigtige telt:
 

  • Hvor rejser du hen? Er underlaget ujævnt, camperer du under træer? På en campingplads eller ude i den frie natur? Alt sammen vigtige spørgsmål at stille, så du ved, om der skal bruges et teltgulv eller ekstra stænger eller andet tilbehør.
  • Hvornår skal du rejse? Her er spørgsmålet, hvilket vejrlig dit telt vil blive udsat for.
  • Hvor længe? Telte til en hel sæson skal være mere modstandsdygtige end telte til korte ture.
  • Skal du alene afsted, eller har du familien med? Det har betydning for, hvor stort dit telt mindst skal være.
  • Hvilket køretøj skal teltet passe til? Campingvogn, varevogn eller autocamper med hæveseng?

Vi vil gerne bidrage med vores erfaringer, når du skal vælge det rigtige telt. Hvis du allerede ønsker at starte en ordreforespørgsel, kan du gøre det uden tvivl i sindet. Under alle omstændigheder taler vi med dig igen, inden vi går igang med arbejdet. Så du kan være helt sikker på, at du træffer den rigtige beslutning.

Stofprøver

Til alle, som ikke kan besøge vores forretning, tilbyder vi nu en helt særlig service. Helt enkelt og online kan du gratis rekvirere stofprøver for et stort udvalg af hel- og deltelte.

Til stofprøverne

Belüftung

Den rigtige ventilation er alfa og omega i teltet. I alle modeller har vi indbygget rigeligt med muligheder for at sikre et behageligt klima i al slags vejr.

 

Zur Belüftung

Før teltkøbet

Inden du bestemmer dig for et fortelt, bør du lige tænke over dine campingvaner. For disse bestemmer også kravene til dit fortelt.

Før teltkøbet