Gå til hoved-indhold

MONTERINGS- OG PLEJEINSTRUKTIONER

HVORDAN MAN KORREKT OPBYGGER DIN MARKISE

Vi har gentagne gange spurgt rundt på campingpladser, hos vores handelspartnere og på messer: Hvad er den ideelle vejledning til, at teltene opstilles sikkert og korrekt? Billeder, der er så klare, overskuelige og tydelige som muligt. Vi har været meget omhyggelige med at udforme instruktioner efter disse ønsker, dels som video. Hvis du ikke har dine instruktioner med dig på ferie, vil du finde dem her på vores hjemmeside.

Sørg for at udføre en prøveopsætning, før du tager dit telt med dig på tur, og gør dig bekendt med teknikken og tilbehøret i fred og ro. Dette sparer dig værdifuld tid på feriedestinationen.


Det rigtige værktøj

 • Skruetrækker til at fastgøre vognbeslag på campingvognen

 • Fugemasse til at tætne

 • Gummihammer til pløkker

 • Slibepapir til at rense skinnerne for ujævnheder

 • Børste til at rense skinnerne

 • Lille trappestige for lettere at kunne trække/spænde taget

 • Lille værkstøjskasse (f.eks. tænger)

 • Målebånd eller tommestok


MÅLEBÅND ELLER TOMMESTOK

Det mest ideelle er en plan flade uden sten og spidse genstande. Undgå også træer, der udsondrer harpiks eller der blomstrer – teltdugen kan let tage skade af det. Stil teltet så udgangen er modsat vindretningen og beskyt teltet med et underlag på fugtigt jord.

 


Generelle oplysninger

 1. Kontroller, at leveringsomfanget er komplet. Brug i denne forbindelse også den vedlagte indholdsoversigt fra logbogen. 
 2. Opstillingsvejledningerne kan gælde for forskellige teltmodeller. Derfor kan illustrationerne i vejledningen afvige fra dit telt. 
 3. Brug en presenning som underlag under opbygningen for at forhindre snavs og skader på teltdugen. 
 4. Tag dig tid til gulvafstivning. Kun med en ordentlig fastgørelse kan du reducere skader på teltet på grund af vind og vejr. Brug alle fastgørelsespunkter og barduner.  
 5. Kontroller gulvafstivningen regelmæssigt! Temperaturforskelle og fugt påvirker krympning og strækning af stoffet. Dette kan føre til, at teltforankringen løsnes eller ets å telt fyren til at løsne eller at barduner/liner rives over! Når du åbner og lukker køretøjets døre, skal du sørge for, at skarpe kanter hverken knuser eller beskadiger teltdugen. 
 6. Air-In-teltenes leveringsomfang omfatter en særlig dobbelt løftepumpe og en overtryksventil, som kun tillader en vis mængde luft. Sørg for, at overtryksventilen er tilsluttet pumpen. Brug kun den medfølgende luftpumpe, og brug ikke elektriske enheder uden en overtryksventil. Ellers kan slangen briste! Kontroller lufttrykket i slangerne regelmæssigt. Mængden af luft i slangerne kan ændre sig under skiftende vejrforhold. 
 7. Det medfølgende tilbehør er beregnet til normale vejrforhold. Kraftig regn, storm, hagl eller sne kræver yderligere opspændingsmateriale, såsom barduner til stormforankring, jordsøm og pløkker til fastere gulvafstivning. 
 8. Rul altid vinduesklapperne og dørene op på indersiden. Således kan der ikke samles vand i rullerne.

Opsætningsvejledninger


PRØV DIG FREM!

Foretag altid en prøveopstilling før du tager på ferie med teltet, så har du ro og fred til at blive fortrolig med arbejdsgangen.

 

MARKISER OG SOLTAG

Læs venligst vejledningen før du begynder at bygge! Sørg for at lave en prøveopsætning inden du rejser med dit telt, og tag dig tid til at lære teknikken og tilbehørne at kende. For at gøre dette skal du pakke telthuden, stængerne og tilbehørene op og kontrollere, om leveringsomfanget er gennemført. Brug venligst også vedlagte oversigt over indhold fra logbogen.
 

GENERELLE OPLYSNINGER

Generalforsamling instruktioner markiser // PDF
Generel montagevejledning karnap til campingvogn markiser // PDF
Generelle monteringsanvisninger for indtræk og deltrukne markiser og soltag // PDF
Monteringsvejledning indre himmel // PDF
Brug tag stramning værktøj // PDF
 

MONTERINGSVEJLEDNING

Curve // PDF
Focus // PDF
Shadow Modul // Video


MONTERINGSVEJLEDNING PAVILLONER

Luxus Pur // Video
Relax Air // Video

 

DELTELTE

Læs venligst monteringsvejledningen omhyggeligt, og kontroller tilbehørene for fuldstændighed. Her er dit telt godt: Ideelt er et niveau terræn, fri for sten og skarpe genstande. Undgå harpiksholdige eller blomstrende træer - telthuden kan blive beskadiget. Peg teltet indgangen til siden vender væk fra vejret og beskyt dit telt på en fugtig jord med presenning mod snavs.
 

GENERELLE OPLYSNINGER

Air-In-Telt // PDF
Generelle forsamlingsinstruktioner Fuldt og delte markiser og soltag // PDF
Generelle monteringsanvisninger til deltelte // PDF
Monteringsvejledning indre himmel // PDF

MONTERINGSVEJLEDNING

Bora Air Video // PDF
Favorit III // PDF
Fortuna // PDF
Gala + Gala Plus // PDF
Garda Air // Video // PDF
Junior // PDF
Junior Air //  Video // PDF
Lounge // PDF
Mars Alu // PDF

BUS OG MOBILE TELTE

Læs venligst denne brugsanvisning helt inden installationen, og kontroller tilbehør for fuldstændighed. Tag dig tid til gulvbearbejdning. Kun med en ordentlig vedhæftning kan du reducere skader på teltet ved vind og vejr. Brug alle vedhæftede punkter og fyrlinjer. Kontroller jævnspændingen regelmæssigt! Temperaturforskelle og fugtighed påvirker krympningen og strækningen af stoffet. Dette kan medføre en løsning af teltbøjningen eller rivningen af spændinger / linjer! Når du åbner og lukker køretøjets døre, skal du sørge for, at skarpe mennesker ikke presser og beskadiger telthuden.
 

GENERELLE OPLYSNINGER

Fritstående campingvogne, autocamper, bus & stejle vægtelt // PDF
Monteringsmuligheder for køretøjer med tagkant eller rendehøjde på 180 - 220 cm // PDF
Montage muligheder for køretøjer med en tagkant højde på 210 - 300 cm // PDF
Monteringsvejledning indre himmel // PDF
Air-In-Telt // PDF

MONTERINGSVEJLEDNING

Bora Air High // PDF // Video
Bregenz II //  PDF
Cubus // PDF
Fjord 25 // PDF 
Fjord 30 // PDF
Fjord II // PDF
Globus Plus // PDF
Isola + Isola Air // PDF // Video
Luna Air // PDF // Video
Maxum + Sonnendach // PDF (Zelt) // PDF (Sonnendach)
Pegasus III // PDF
Picco // PDF
Rapid Air II // PDF // Video
Rodeo // PDF
Sprint II // PDF
Pegasus Air // Video

AIR-IN TELTE

Denne vejledning gælder for forskellige modeller af Air-In serien. Illustrationer kan derfor afvige fra dit telt. Leveringsomfanget for Air-In teltene indeholder en speciel dobbelt slagpumpe. Sammen med pumpen leveres en trykaflastningsventil, som sikrer, at kun en vis mængde luft er fyldt. Sørg for, at trykaflastningsventilen er tilsluttet pumpen. Brug kun den medfølgende luftpumpe og ingen elektriske enheder uden trykaflastningsventil. Ellers er der risiko for, at slangen brister! Kontroller slangens lufttryk regelmæssigt. Mængden af luft i slangerne kan ændre sig med ændrede vejrforhold.
 

GENERELLE OPLYSNINGER

Monteringsvejledning indre himmel // PDF


MONTERINGSVEJLEDNING

Air-In Telte // PDF

UDENDØRS TELT

Læs venligst monteringsvejledningen omhyggeligt, og kontroller tilbehørene for fuldstændighed. Spørg din forhandler, han vil rådgive dig! Det medfølgende tilbehør er designet til normale vejrforhold. Under storme, er ekstra kraftige poler, hagl eller sne ekstra poler og andet bracing materiale nyttige. Derudover har du brug for nogle etager specielt monteringsmateriale sådan. Særlige stifter, jordnål eller linned.
 

MONTERINGSVEJLEDNING

Bonanza // PDF
Bonanza Plus // PDF
Camper + Camper II // PDF
Flexi // PDF
Finca // PDF
Gobi Plus // PDF
Gobi Vario // PDF
Haciendda // PDF
Hiker // PDF
Leader // PDF
Nova // PDF
Villa // PDF

MONTERINGSVEJLEDNING PAVILLONER

Luxus Pur // Video
Relax Air // Video

Extra Udstyr

Monteringsvejledning indre himmel // PDF

Shadow Modul // Video
Generelle monteringsanvisninger for indtræk og deltrukne markiser og soltag // PDF

TEMPERATURUDSVING: Temperaturudsving, jordens naturlige dampe kan forårsage kondensdannelse til dannelse og dråbe fra telthuden indeni. Denne egenskab må ikke forveksles med lækage og kan minimeres ved god ventilation eller et lufttæt grunddæksel. Det kan ske, at stoffene gnides i hinanden i fugtige telt. Det er vigtigt at opbevare kun tørrede telte i tørre rum indtil næste brug. Ved opbevaring anbefales det at opbevare bommen separat fra telthuden.


FORHOLDSREGLER MOD BRAND

For at leve sikkert skal du følge disse regler: Læg ikke køkkenredskaber eller åbne armaturer tæt på vægge, tag eller gardiner, stoffet er brændbart. Bemærk sikkerhedsbetingelserne for disse enheder. Lad aldrig børn lege i nærheden af drevne enheder. Slip passagerne til flugtruten. Spørg om faciliteter og arrangementer for brand i lokalerne, kontroller med groundskeeper eller administrationen.

 


ULTRAVIOLET STRÅLING

Ultraviolet stråling ødelægger alt moderne telt stof afhængigt af længde og intensitet. I de sydlige lande er UV-stråling mere intens end i de nordlige regioner. Polyesterstof er mere holdbare i forhold til nylon, men de kan ikke tåle naturen uendeligt. Undgå langvarig og intens sollys på dit telt. dwt telt garanterer eller garanterer ikke skade på grund af UV-stråling.

 


Hjemme igen

Teltet skal opbevares tørt med stænger og teltdug adskilt fra hinanden. Så har du glæde af det i lang tid. Yderligere oplysninger om den korrekte pleje kan findes her.

 


Materialer

Ved konceptudarbejdelse og udvikling af dwt-telte spiller holdbarhed, modstandsdygtighed mod vandtryk, lys- og vandægthed en central rolle. 

Materialer

Rengøring og pleje

For os hos dwt er teltets holdbarhed og kvalitet afgørende. Det kræver kun et par enkle trin at pleje dit telt og dermed mulighed for at nyde dit dwt-telt i mange år efter dit køb.

 

Til rengøring og pleje

Belüftung

Den rigtige ventilation er alfa og omega i teltet. I alle modeller har vi indbygget rigeligt med muligheder for at sikre et behageligt klima i al slags vejr.

 

Zur Belüftung