Gå til hoved-indhold

Fakta, fakta, fakta.

Som professionel teltproducent lægger vi særlig vægt på dette komplekse emne. For os er dette emne forsynet med betydeligt mere indhold end blot valget af teltstoffet, der ofte tages op af campisten og defineres ved hjælp af vandsøjlen. For at dwt-telte kan virke overbevisende, opfordrer vi alle partnere, der er involveret i produktionsprocessen, til at fremme den løbende udviklingsproces. Vandsøjlen er kun en parameter, men ikke den eneste vigtige. Alle materialer, der forarbejdes på et telt, skal være egnede til udendørs brug og for os selvfølgelig mindst opfylde specifikationerne og standarderne. Materialer og små dele, der forarbejdes i vores telte, er vandafvisende. Med denne finish skal den fugttransporterende virkning (kapillær virkning) udelukkes. Når vi bygger telte, er vi opmærksomme på sømmenes placering. Sømmenes placering skal sikre dræning af regnvand. Da teltlynlåsenes tænder ikke er vandtætte, bruges lynlåsbetræk og overlapninger til at holde fugten væk fra lynlåsen. Større afdækninger er forsynet med velcrolukning for at sikre beskyttelsen af lynlåsen. Hvis der anvendes syntetisk tråd, forsegles sømmene på den overtrukne side (tapede sømme!). Og på trods af alle disse foranstaltninger, kan vi med teknikkens nuværende stand ikke udelukke muligheden for, at der trænger lidt fugt ind i teltet via nålehullerne, uanset, hvor omhyggeligt sømmene konstrueres. Der findes ingen vandtætte telte. Men vi gør alt, hvad vi kan, for at komme så tæt som muligt på dit ønske, som også er vores mål.

 


Kondensvand

På vejen til et behageligt klima i teltet er en effektiv ventilation det vigtigste aspekt. Varmere luft har mere bundet luftfugtighed end koldere luft. Der tilføres kølig luft til teltets indre gennem god tværventilation. Luftfugtigheden kondenserer, når varm luft rammer kold luft eller kolde genstande. For telte udgør tagets, væggenes eller forbindelsens områder overvejende de kritiske kulde- eller varmebroer. For at reducere eller endda udelukke fugtighedskondensering skal temperaturforskellene holdes så små som muligt. Når vi designer vores teltmodeller, sørger vi derfor altid for, at der kan sørges for tværventilation via de ventilationsvinduer, der findes i teltet. Da kondensationen af den atmosfæriske luftfugtighed følger en grundlæggende fysisk regel, kan den ikke udelukkes, men som campist kan du påvirke den ved hjælp af de beskrevne foranstaltninger. 

 


Stabilitet

Vores telte er ikke bange for vind eller vejr. Med tilstrækkelige jordforankringspunkter samt forholdsregler for stormforankring kan camperteltene klargøres til det vejr, der alt efter situationen kan forventes på feriestedet. Fundamentet lægges imidlertid, når teltet slås op. Slå teltet forsigtigt op, og hold det stramt på jorden, så teltet giver vinden så lidt angrebsflade som muligt. Vinden skal kunne glide af over teltets sidevægge. Det inkluderer efter vores mening også lukningen af alle vinduer og døråbninger. Et tagoverhæng (udhæng) giver fordelen ved en teltåbning, der er beskyttet mod regn, men indebærer samtidig risiko for, at vinden griber fat i udhænget med stabilitetsreducerende effekt. Forskellige ferieregioner kræver særlige pløkker. Vi hjælper dig gerne videre.