Er du mere en rejse- eller helårscampist?
Som det allerførste bør du spørge dig selv, hvad du gerne vil bruge teltet til. Forskellige typer campingliv, hvad enten det er rejsecamping, sæsoncamping eller helårscamping, stiller nemlig forskellige krav til dit udstyr og dermed til dit fortelt. Vi definerer campingformen med udgangspunkt i, hvor længe man camperer samme sted.
Rejsecamping
Rejsecamping opfatter vi som korte ferieophold med kort opholdstid fra dage til få uger samme sted. Det betyder, at du har brug for at opstille teltet oftere. Der skal altid tages højde for teltets vægt i forbindelse med nyttelasten.
Sæsoncamping
Sæsoncamping forbindes med ophold fra forår til efterår, primært på ét sted. Teltet skal kunne trodse vejrliget. Robuste materialer og stabile stænger er derfor lige så vigtige som funktionelt udstyr, der øger komforten og sikkerheden.
Helårscamping
Med helårscamping mener vi, at forteltet bruges 365 dage om året. Du skal ikke gå på kompromis med hverken materialer, stænger eller udstyr i forhold til at få langvarig glæde af dit fortelt.
Hvordan og hvor står dit telt?
Hvordan tager det fremtidige placeringssted for dit nye telt sig ud? Træer, især harpiksholdige, kræver særlige materialer i forhold til pleje og lang levetid. Også planter i nærheden som hække eller træer samt fugleklatter påvirker materialet. Vekselvirkningen fra saltvand i kombination med UV-stråling påvirker også materialet markant.




Ferie i regioner med megen vind?
Dit telt bør give vinden mindst mulig angrebsflade. Vær herved under alle omstændigheder opmærksom på tagformen ved valget af forteltet. Jo mindre tagfremspring, desto mere vindstabilitet.
Uanset hvilken campingform du foretrækker, sørg altid for en god og ordentlig bardunforankring ved opsætningen af teltet!

Stangvarianter
Vær opmærksom på, at et fortelts stabilitet afhænger af, om det er sikret korrekt med barduner. Alt efter forventet vejr kan teltets stabilitet øges yderligere med ekstra stænger. For at sikre teltet mod ekstreme vejrforhold anbefaler vi vores stormstangspakke.
For os består et fortelt altid af to komponenter: Teltdugen og teltstængerne. Med stængerne kan du optimere dit telt til det ønskede anvendelsesformål for eksempel hvad angår vægt, stabilitet eller rustbeskyttelse.
Grundudstyret indeholder stænger, så du uden problemer kan tage på ferie. Hvis du er rejsecampist, vil det måske af vægtmæssige årsager være en god ide med aluminiumstænger. Som sæsoncampist på en plads, hvor det blæser, kan stærkere stål- eller aluminiumstænger være et alternativ.
Vi fremstiller vores stænger i egen produktionsafdeling og kan tilbyde stænger i stål og aluminium, som vi forarbejder i forskellige mål. I den sammenhæng tager vi ikke blot højde for rørdiameteren, men også teltvæggenes tykkelse. Vi anbefaler passende valgmuligheder til hver teltmodel med udgangspunkt i anvendelsesformålet. Det er stængerne, der skaber den grundlæggende stabilitet.
Det er dog lige så vigtigt, at teltdugen er udspændt og sikret korrekt med barduner. Ekstra vandrette stænger (f.eks. tagstænger, verandastænger) og lodrette stænger (f.eks. orkanstænger) hjælper dig med at nå det ønskede mål. På den måde undgår du, at teltets vægge trykkes ind, eller taget bliver løst på grund af vind og vejr og forhindrer, at der samles vand på taget.
Stål: En stærk ting
De el-forzinkede stålrørstænger er især velegnede til sæson- og permanent opstilling og kan fås i følgende styrker:
Til normale vejrlig
- diameter 25 x 1 mm
- diameter 28 x 1 mm
Til ekstreme vejrlig
- diameter 32 x 1,5 mm
Alu: Det lette alternativ
Det ideelle alternativ for rejsecampisten. Stængerne er lette at opstille og kan fås i følgende udgaver:
Til normale vejrlig
- diameter 28 x 1 mm
Til ekstreme vejrlig
- diameter 32 x 1,5 mm
Hvordan finder jeg den rigtige størrelse?
At kunne fastslå størrelsen er centralt, når der skal vælges telt, da den rigtige størrelse er afgørende for, at dit nye telt passer til campingvognen. Ved fuldstændig indtrukne fortelte taler vi om omløbsmål, mens vi ved delindtræksfortelte bruger delindtræksmål. Vi måler altid originalkøretøjerne med standardudstyr fra fabrikken. Ved hjælp af en lang række detaljemål kommer vi med en størrelsesanbefaling til de campingvogne, som vi kender.

Online-Größenkalkulator
Nutzen Sie unseren Online-Größenkalkulator. Dank unserer guten Kontakte zu den Herstellern können Sie sich sicher sein, hier immer auf dem neuesten Stand zu sein.

Beim Händler
Sprechen Sie nach der Größenbestimmung in jedem Fall mit einem dwt-Fachhändler und lassen Sie Ihre Daten überprüfen.

Telefonisch / E-Mail
Service-Line +49 / 561 / 220 79 30. Nennen Sie uns das Fabrikat Ihres Caravans oder Reisemobils und wir schicken Ihnen die Liste mit den Größenempfehlungen zu. Oder E-Mail an info@dwt-zelte.de!
Materiale
Materialet er også afgørende og afhænger også af destinationen og dine campingvaner. Tåremodstand, vandtryksbestandighed, lys og vejrfasthed spiller en vigtig rolle i produktionen af dwt-telt. Strenge produktionsretningslinjer og løbende materialetest af uafhængige institutter sikrer også en konsekvent høj produktionsstandard. En oversigt over alle dwt-materialer findes her!

Produktvergleich
Mit unserem Produktvergleich können Sie verschiedene Zelte der Kategorien Ganzzelte oder Teilzelte anhand ihrer Eigenschaften und Merkmale direkt miteinander vergleichen.