Wintercamping – Ein unvergessliches Erlebnis im Schnee
Overnatning ude i sneen er noget, der fascinerer flere og flere vinterferierejsende. Den særlige tiltrækning: vinterfred, snedækkede landskaber, færre campingturister end om sommeren, at kunne planlægge nyt hver dag. Derudover er mange vintercampingpladser nu om dage meget komfortabelt udstyret og imponerer med faciliteter som opvarmede skistøvledepoter og saunaer. For at du kan nyde din ferie fuldt ud, bør du anskaffe dig et fortelt til din campingvogn, mobilhome eller autocamper, der er perfekt tilpasset vejrforholdene. For ingen andre steder har feriegæster så meget bagage med sig som på en vinterferie – med alt skiudstyret, ekstra tæpper og varmt tøj er opbevaringspladsen hurtigt opbrugt. Du har brug for plads til at tørre grej og tøj efter en dag i sneen. Derudover er et fortelt en velkommen sluse, der beskytter mod sne, væde- og vind. Dette er med til at gøre kontrasten mellem den varme campingbolig og det iskolde vintervejr meget mere tålelig.
Das richtige Teilzelt für Ihr Wintercamping
Alle vinterfortelte er deltelte, og det er der en god grund til. På et deltelt er der nemlig mindre plads til sne, og det betyder reduceret belastning af stænger og tag. Desuden er der stort fald på tagene (halvtag), så sneen nemt kan glide af. Et andet særligt træk ved vinterteltene er materialerne, de er lavet af. Nemlig polyesterstof, der er kunststofbelagt på begge sider. Fordel: Det betyder, at der ikke kan trænge fugt ind i teltvæggene. De forbliver smidige, knækker ikke, er fuldstændig vaskbare og modstår uden problemer vinterlige vejrforhold. Derudover gør følgende detaljer dit deltelt til det perfekte tilbehør til vintercampingferien:
- To indgange, som du kan bruge alt efter vejrforholdene. Så kan du efterlade vinterstorm og sne udenfor ved blot at bruge den indgang, der ligger i læ.
- Stalddørseffekten giver god krydsventilation, der forebygger kondens.
- Alle lynlåse er dækket med PVC-belagt materiale, så der heller ikke kan trænge fugt ind her.
- dwt vintertelte har ikke noget tagudhæng. Så har sneen ingen problemer med at rutsje af.
- Du har mulighed for at udstyre dit vintertelt med en inderhimmel for at minimere dannelsen af kondens indendøre.
- En påsyet PVC-belagt skumstofvulst sikrer, sammen med en specielt vinklet trykstang, en bedre tætning
Tag ikke et let sommertelt med ud i sneen, da det absorberer fugt. Hvis der er frostgrader udenfor, kan teltvæggene fryse, blive sprøde og knække. Vi bliver også ofte spurgt, om vores air-in-telte egner sig til vinterbrug. Vores klare svar er: nej. For lag af sne, der tøs op og fryser til igen, kan være knivskarpe og det kan lufttelte ikke holde til. De er tænkt og konstrueret som lette rejsetelte, ikke til ferier i sneen.
Næste vinter står for døren, før man når at tænke så langt. For at du også kan tilbringe den kolde årstid ubekymret på campingpladsen, anbefaler vi, at du bringer dit telt i form til vintercamping:
- Brug ryg- og tagstænger med en diameter på mindst 25 mm.
- Spænd teltet efter, så du undgår vandlommer på taget.
- Sæt ekstra stænger op for at hjælpe dit telt med at modstå de ekstra belastninger fra våd sne, vind og tøvejr.
- Gør dit vintertelt tæt: dwt tilbyder specielle buede trykstænger med påsyet, PVC-belagt polstring af skumstof. Dem kan man bedre presse på plads og opnå en særlig god tætning.
- Husk at lufte kraftigt ud med jævne mellemrum for at undgå kondens.
- Brug lufttætte presenninger eller laminater til gulvene for at forhindre kondens.
Ekstra tips til vintercamping
Er dit varmeanlæg i orden? Har du medbragt nok gasflasker til udskiftning? Kontrollér begge dele, før du kører på ferie.
Husk at medbringe en kost med teleskopskaft, så du jævnligt kan rydde taget på dit fortelt for sne og is
En foldbar sneskovl hører også til i bagagen, når vejen til forteltet skal skovles fri
Medbring termomåtter til gulv, vægge og vinduer. Så får du ikke problemer med kulden.
Træpaller hjælper dig med at få din campingvogn eller din autocamper på farten igen: Hvis tøvejret sætter ind, og jorden bliver blød.
Tænk på frostsikre strømkabler.
Før ikke strømkablet fra dit køretøj over en hovedfærdselsåre og hen til stikkontakten! Ellers kan det ske, at din strømforsyning bliver afbrudt af en sneplov.