TELTMATERIALER
DET RIGTIGE MATERIALE ER AFGØRENDE
Ved konceptudarbejdelse og udvikling af dwt-telte spiller holdbarhed, modstandsdygtighed mod vandtryk, lys- og vandægthed en central rolle. Vi har også fokus på udvalgte førsteklasses trådtyper til at sy teltene med. Her fortæller vi mere om, hvorfor vi anvender de specifikke materialer, og hvad der kendetegner dem.
Camping handler om at holde ferie i naturen. Da miljøpåvirkningerne konstant øges, påvirkes materialerne også i stadig stigende grad. De udfordringer tackler vi sammen med vores dygtige leverandører og finder de bedste løsninger til glæde for dig som bruger. Skrappe produktionsretningslinjer og løbende materialetests gennemført af uafhængige institutter sikrer desuden en produktionsstandard på højt niveau. Vi nævner ikke som udgangspunkt de tekniske data for de materialer, vi anvender, da de kun siger ganske lidt i sig selv. Til gengæld er du velkommen til at kontakte os for at få mere at vide.
STOF MED PLASTBELÆGNING PÅ BEGGE SIDER OGSÅ KALDET PVC-STOF
Basisstoffet er et særdeles rivfast polyesterstof. Basisstoffet, de sammenvævede trådes tykkelse og vævningens tæthed giver materialet sin høje grad af modstandsdygtighed. Den efterfølgende påføring af PVC-belægning på begge sider beskytter og forbedrer basisstoffet. Materialet optager ikke fugt, er fuldstændig vandtæt, rådfast og kan vaskes af og rengøres på begge sider. Vi bruger det i forskellige kvaliteter som tag- og vægmateriale og producerer helårstelte af materialet. Det egner sig dog nøjagtig lige så godt til sæsonbrug. På grund af materialets høje tæthed kan der ske en øget dannelse af kondensvand. Det kan du dog modvirke ved at forhindre fugt fra jordbunden i at stige til vejrs i teltets indre, tilnærme rumtemperaturen til temperaturen udenfor med en permanent tværgående ventilation, udstyre teltet med en inderhimmel eller montere en vindafskærmning med udluftningsindsatser.
Egnethed:
- helårstelte og vintertelte
- tagområde i alle teltkategorier
- side- og forstykkeområdet på helårs- og sæsontelte
Sammensætning:
- trevira/polyesterstof
- som er coated med PVC på begge sider (inder-og yderside)
Fordele:
- absolut tæt
- særdeles slidstærk
- sikret mod råd
- mod standsdygtig overfor sporer
Bemærk:
- Øget kondensdannelse mulig
- ikke åndbar
UDVENDIGT COATET STOF OGSÅ KALDET TRAILTEX-TOP ELLER TRAILTEX
Disse stoffer er lettere end stof, som er PVC-belagt på begge sider. Materialet opnår sin modstandsdygtighed via polyestermaterialet (basisstoffet). Dette teltstof er vandgennemtrængeligt (åndbart), hvorfor den udvendige belægning har en mere ru og porøs overflade, som kræver mere avanceret pleje. Det kan ikke undgås, at der dannes kondensvand, men risikoen er lavere i forhold til de materialer, der er PVC-belagt på begge sider. Fugten sætter sig jævnt som en film på undersiden af stoffet. Da undersiden ikke har en belægning, kan bakterier udvikle sig til jordslåede pletter på grund af madlavning eller rygning. Vi anbefaler derfor regelmæssig rengøring. Vi forarbejder primært disse stoffer til rejse- og sæsontelte, ofte også kombineret med stoffer med PVC-belægning på begge sider i teltets tag.
Egnethed:
- trailtex egner sig til solsejl og lette rejsetelte
- trailtex TOP også til rejsetelte og sæsontelte
Sammensætning:
- syntetisk basisstof som regel i forskellige styrker
- Trailtex TOP er ca. 20 % tungere og med PU-coating på en side
Fordele:
- let, vandtæt, transparent og let at rense
- vanddamp kan til dels trænge igennem
Bemærk:
- mulighed for kondensdannelse
- ringere strækbar hed
- bruger lang tid til tørring
AKRYLSTOF OGSÅ KALDET LEACRYL-STO
Et højteknologisk syntetisk kvalitetsstof. Vi benytter udelukkende spindefarvet akrylstof, som begejstrer med sin tekstur og sit fine tekstiludseende. Spindefarvede akrylstoffer har en meget høj farvebrillans ved transmitteret lys, da trådene/fibrene er gennemgående behandlet med farvepigmenter. Akrylstoffer er fremragende udendørstekstiler. De har lang levetid og den påkrævede modstandsdygtighed mod regn, lys og temperatursvingninger. Stofferne har vand- og olieafvisende imprægnering. Derfor bruger vi dem fortrinsvis i væggene i sæsontelte. Akrylstoffer er vandgennemtrængelige og reducerer dannelsen af kondensvand. De sammenvævede tråde, der er spundet af fibre, har visuel lighed med bomuldsstof, men har på ingen måde de samme egenskaber. Spindefarvede stoffer må ikke forveksles med garnfarvede stoffer, som vi ikke betragter som alternativer, der er egnede på campingområdet.
Egnethed:
- helårstelt
- sæsontelte
- side- og forstykker af rejsetelte
- i betinget omfang til vintertelte
Sammensætning:
- syntetisk fiberstof
- forskellige vægtklasser
- optisk sammenlignelig med naturfiberen bomuld
Fordele:
- absolut ikke forrådnelig
- vanddamp kan trænge igennem
- meget lysægte
- imprægneringen afviser vand og olie
Bemærk:
- Konstant høj udvidelse ved kun ringe tilbagedannelse
- langvarig tørringsproces
POLYESTERSTOF OGSÅ KALDET TEXOLAN
Til produktionen af vores letvægtstelte og Air-In-modeller anvender vi forskellige kvaliteter af polyesterstof: Texolan 30 og Texolan 150 HQ er begge farvede stoffer. De er kendetegnet ved en meget lav fladevægt og er derfor optimale til letvægtstelte. Disse materialers tæthed defineres med den tekniske værdi for vandsøjletrykket. For fremstilling af fortelte til camping gælder DIN-standarden 8936. Begge materialekvaliteter mere end opfylder det nøgletal for vandsøjletryk på 2.500 mm, som standarden fastlægger som minimum. Stoffets høje tæthed opnås ved hjælp af et silikonelag på stoffets underside. Texolan 150 HQ anvender vi til modellerne i HQ-klassen (High-Quality). Texolan 30 er lærredsvævet, mens Texolan 150 HQ fremstilles med en ekstra modstandsdygtig ripstop- struktur. Den kendes på de forstærkede tråde, der med regelmæssige mellemrum er vævet ind i kæde- og skudretning. De danner en ternformet struktur og øger rivfastheden. Disse materialer er ideelle til rejsetelte. Blandt andet på grund af fugtabsorberingen egner de sig ikke til vintercamping.
Egnethed:
- Beregnet til korte rejser og ophold
Sammensætning:
- syntetiske fibre
- med PU- eller PVC-coating på en eller begge sider i forskellige garnstyrker og gramvægte
Fordele:
- let opsætning og nedtagning
- lav transportvægt
Bemærk:
- på grund af tætheden kan der ske øget kondensdannelse.
- UV-belastning grundet stråling fra solen kan beskadige stoffet
STANGVARIANTER
For os består et fortelt altid af to komponenter: Teltdugen og teltstængerne. Med stængerne kan du optimere dit telt til det ønskede anvendelsesformål for eksempel hvad angår vægt, stabilitet eller rustbeskyttelse
Grundudstyret indeholder stænger, så du uden problemer kan tage på ferie. Hvis du er rejsecampist, vil det måske af vægtmæssige årsager være en god ide med aluminiumstænger. Som sæsoncampist på en plads, hvor det blæser, kan stærkere stål- eller aluminiumstænger være et alternativ.
Vi fremstiller vores stænger i egen produktionsafdeling og kan tilbyde stænger i stål og aluminium, som vi forarbejder i forskellige mål. I den sammenhæng tager vi ikke blot højde for rørdiameteren, men også teltvæggenes tykkelse. Vi anbefaler passende valgmuligheder til hver teltmodel med udgangspunkt i anvendelsesformålet. Det er stængerne, der skaber den grundlæggende stabilitet.
Det er dog lige så vigtigt, at teltdugen er udspændt og sikret korrekt med barduner. Ekstra vandrette stænger (f.eks. tagstænger, verandastænger) og lodrette stænger (f.eks. orkanstænger) hjælper dig med at nå det ønskede mål. På den måde undgår du, at teltets vægge trykkes ind, eller taget bliver løst på grund af vind og vejr og forhindrer, at der samles vand på taget.