Skip to main content

Før teltkøbet

Tips fra os for dig

Inden du bestemmer dig for et fortelt, bør du lige tænke over dine campingvaner. For disse bestemmer også kravene til dit fortelt. Derfor bør du inden påbegyndelse af planlægningen lige tænke over de to vigtigste punkter:


Er du mere en rejse- eller helårscampist?

Som det allerførste bør du spørge dig selv, hvad du gerne vil bruge teltet til. Forskellige typer campingliv, hvad enten det er rejsecamping, sæsoncamping eller helårscamping, stiller nemlig forskellige krav til dit udstyr og dermed til dit fortelt. Vi definerer campingformen med udgangspunkt i, hvor længe man camperer samme sted.

Rejsecamping

Rejsecamping opfatter vi som korte ferieophold med kort opholdstid fra dage til få uger samme sted. Det betyder, at du har brug for at opstille teltet oftere. Der skal altid tages højde for teltets vægt i forbindelse med nyttelasten.

Sæsoncamping

Sæsoncamping forbindes med ophold fra forår til efterår, primært på ét sted. Teltet skal kunne trodse vejrliget. Robuste materialer og stabile stænger er derfor lige så vigtige som funktionelt udstyr, der øger komforten og sikkerheden.

Helårscamping

Med helårscamping mener vi, at forteltet bruges 365 dage om året. Du skal ikke gå på kompromis med hverken materialer, stænger eller udstyr i forhold til at få langvarig glæde af dit fortelt.


Hvordan og hvor står dit telt?

Hvordan tager det fremtidige placeringssted for dit nye telt sig ud? Træer, især harpiksholdige, kræver særlige materialer i forhold til pleje og lang levetid. Også planter i nærheden som hække eller træer samt fugleklatter påvirker materialet. Vekselvirkningen fra saltvand i kombination med UV-stråling påvirker også materialet markant.


Ferie i regioner med megen vind?

Dit telt bør give vinden mindst mulig angrebsflade. Vær herved under alle omstændigheder opmærksom på tagformen ved valget af forteltet. Jo mindre tagfremspring, desto mere vindstabilitet.

Uanset hvilken campingform du foretrækker, sørg altid for en god og ordentlig bardunforankring ved opsætningen af teltet!

Stangvarianter

Vær opmærksom på, at et fortelts stabilitet afhænger af, om det er sikret korrekt med barduner. Alt efter forventet vejr kan teltets stabilitet øges yderligere med ekstra stænger. For at sikre teltet mod ekstreme vejrforhold anbefaler vi vores stormstangspakke.

For os består et fortelt altid af to komponenter: Teltdugen og teltstængerne. Med stængerne kan du optimere dit telt til det ønskede anvendelsesformål for eksempel hvad angår vægt, stabilitet eller rustbeskyttelse.

Grundudstyret indeholder stænger, så du uden problemer kan tage på ferie. Hvis du er rejsecampist, vil det måske af vægtmæssige årsager være en god ide med aluminiumstænger. Som sæsoncampist på en plads, hvor det blæser, kan stærkere stål- eller aluminiumstænger være et alternativ.

Vi fremstiller vores stænger i egen produktionsafdeling og kan tilbyde stænger i stål og aluminium, som vi forarbejder i forskellige mål. I den sammenhæng tager vi ikke blot højde for rørdiameteren, men også teltvæggenes tykkelse. Vi anbefaler passende valgmuligheder til hver teltmodel med udgangspunkt i anvendelsesformålet. Det er stængerne, der skaber den grundlæggende stabilitet.

Det er dog lige så vigtigt, at teltdugen er udspændt og sikret korrekt med barduner. Ekstra vandrette stænger (f.eks. tagstænger, verandastænger) og lodrette stænger (f.eks. orkanstænger) hjælper dig med at nå det ønskede mål. På den måde undgår du, at teltets vægge trykkes ind, eller taget bliver løst på grund af vind og vejr og forhindrer, at der samles vand på taget.

Stål: En stærk ting

De el-forzinkede stålrørstænger er især velegnede til sæson- og permanent opstilling og kan fås i følgende styrker:

Til normale vejrlig

  • diameter 25 x 1 mm
  • diameter 28 x 1 mm

Til ekstreme vejrlig

  • diameter 32 x 1,5 mm

Alu: Det lette alternativ

Det ideelle alternativ for rejsecampisten. Stængerne er lette at opstille og kan fås i følgende udgaver:

Til normale vejrlig

  • diameter 28 x 1 mm

Til ekstreme vejrlig

  • diameter 32 x 1,5 mm

Hvordan finder jeg den rigtige størrelse?

At kunne fastslå størrelsen er centralt, når der skal vælges telt, da den rigtige størrelse er afgørende for, at dit nye telt passer til campingvognen. Ved fuldstændig indtrukne fortelte taler vi om omløbsmål, mens vi ved delindtræksfortelte bruger delindtræksmål. Vi måler altid originalkøretøjerne med standardudstyr fra fabrikken. Ved hjælp af en lang række detaljemål kommer vi med en størrelsesanbefaling til de campingvogne, som vi kender.

Online størrelsesberegner

Brug vores størrelsesberegner. Vi overlader intet til tilfældighederne, når det gælder størrelse. Vores teknikere måler campingvognene hvert år og anbefaler teltstørrelsen fra dwt-størrelsesskemaet baseret på de værdier, de selv finder frem til.

Hos forhandleren

Campingvognsforhandleren er en del af dwt's salgsnetværk. Erfarne forhandlere rådgiver dig gerne. De har f.eks. erfaringen til at vide, om en vægtforøgelse påvirker de samlede mål og teltstørrelsen. dwt-forhandlerne er tæt på dig og er der for dig.

 

På telefon / e-mail

Der er undtagelser fra reglen, som kræver personlig rådgivning. Uanset hvor du bor, er der ikke langt til at komme i kontakt med os ved hjælp af moderne medier. At tage telefonen eller skrive en e-mail bringer os sammen.

Brug vores servicelinje +49 / 561 / 220 79 30 eller vores elektroniske postkasse på info@dwt-zelte.de !


Materiale

Materialet er også afgørende og afhænger også af destinationen og dine campingvaner. Tåremodstand, vandtryksbestandighed, lys og vejrfasthed spiller en vigtig rolle i produktionen af dwt-telt. Strenge produktionsretningslinjer og løbende materialetest af uafhængige institutter sikrer også en konsekvent høj produktionsstandard. En oversigt over alle dwt-materialer findes her!

Sammenligning af produkter

Ved hjælp af vores produktsammenligning kan du sammenligne forskellige telte i kategorierne heltelte, deltelte eller campertelt med hinanden ud fra deres egenskaber og kendetegn.

Til produktsammenligningen

Stofprøver

Til alle, som ikke kan besøge vores forretning, tilbyder vi nu en helt særlig service. Helt enkelt og online kan du gratis rekvirere stofprøver for et stort udvalg af hel- og deltelte.

Til stofprøverne

Størrelseskonfigurator

Er du i tvivl om, hvilken størrelse telt du skal bruge til dit køretøj? Med vores størrelseskonfigurator kan du hurtigt beregne den perfekte størrelse på teltet.

Til størrelsesoversigten